23 beste liedjes over stormen aller tijden - Music Grotto (2023)

TwitterenFacebookPinterest

Stormen en het intense weer dat ze met zich meebrengen, zijn al jaren het onderwerp van poëzie en zang. Het is zeer waarschijnlijk dat liedjes over stormen zo oud zijn als liedjes zelf. Storms hebben een diepe symbolische betekenis en hebben enkele van de beste nummers die er zijn geïnspireerd.

1. "Stormen" - Fleetwood Mac

Stormen (2002 Remaster)

Dit is een minder bekend nummer inFleetwood Mac-catalogus. "Storms" stond oorspronkelijk op het albumSlagtand. Het heeft melancholische teksten die zichzelf eerder een storm dan een kalme zee noemen. Zoals veel rocksterren had Stevie Nicks een stormachtige carrière. Als je een relatie verlaat omdat je niet goed voor elkaar bent, kan dit een goede keuze zijn om naar te luisteren.

Volgende:De topnummers voor uiteenvallen (onze lijst)

2. "Stormy Monday Blues" - T-Bone Walker

Stormachtige maandagblues

"Stormy Monday Blues" werd oorspronkelijk geschreven in 1947 en is sindsdien een blueshoofdbestanddeel geworden. Veel artiesten hebben dit nummer in de afgelopen decennia gecoverd, waaronder legendes als The Allman Brothers Band en Eric Clapton. Omdat het zo'n hoofdbestanddeel van het genre is, kun je veel covers vinden die misschien zelfs in een nieuw genre vallen. We raden de originele versie van T-Bone Walker aan als je die nog nooit hebt gehoord. Zijn stem brengt de somberheid van een stormachtige dag over en het verdriet van de wetenschap dat de volgende dag niet anders zal zijn. Als je niet zo van de blues houdt, is dit nog steeds een geweldig nummer om naar te luisteren.

Volgende:De beste droevige nummers aller tijden (onze lijst met de beste droevige nummers)

3. "Zet de regen in brand" - Adele

De regen aansteken

"Set Fire to the Rain" is van Adele's tweede studioalbum21.Dit is een nummer over het einde van een relatie en eindelijk vrij zijn. De prachtige stem van Adele geeft dit nummer het gevoel van een bouwstorm. De teksten over het in de vlammen gooien van de relatie zijn perfect voor iedereen die probeert over een ex heen te komen.

Volgende:De beste liedjes over regen ooit gemaakt (onze lijst met keuzes)

4. "Riders on the Storm" - De deuren

De deuren - Ruiters op de storm

The Doors is niet voor niets een legendarische band. "Riders on the Storm" is het helemaallaatste nummer dat Jim Morrison ooit heeft opgenomenvoor zijn ongelukkige dood in Parijs op 27-jarige leeftijd. Zijn dood is nog steeds een mysterie, maar kan een overdosis zijn geweest. De stemmige stem van Morrison en de achtergrondinstrumenten doen denken aan de donkere wolken die naar binnen rollen voordat de regen begint. Hoewel dit nummer voor velen bekend is, is het altijd de moeite waard om nog een keer te luisteren.

Volgende:De topnummers over depressie aller tijden (onze lijst met keuzes)

5. "Paraplu" - Rihanna

Rihanna - Umbrella (oranje versie) (officiële muziekvideo) ft. JAY-Z

"Umbrella" is je waarschijnlijk al bekend sinds het in 2011 10 weken bovenaan de hitlijsten stond. Dit nummer gaat over vriendschap en een langdurige band met een geliefde. De paraplu is de beschutting tegen een harde wereld en een belofte van steun, ongeacht de problemen die het leven op je pad werpt.

Volgende:De beste liefdesliedjes aller tijden (beste romantische hits ooit gemaakt)

6. "Gimme Shelter" - De Rolling Stones

Geef me onderdak (geremasterd 2019)

"Gimme Shelter" is het eerste nummer op de groteLaat het bloedenalbum. Als je nog niet hebt geluisterd, is dit een goed begin van het album. De teksten gebruiken een storm als metafoor voor een onrustig leven. Het thema loopt door in de teksten. Het is geweldig om naar te luisteren als je moeilijke tijden doormaakt.

Volgende:De topnummers met metaforen en prachtig figuurlijk taalgebruik

7. "Rock You Like a Hurricane" - The Scorpions

Scorpions - Rock You Like A Hurricane (officiële muziekvideo)

Dit is een klassieker uit de jaren 80. Het werd uitgebracht op het negende studioalbum van de bandLiefde bij de eerste steek.Dit is een in-your-face nummer dat de hardrock van het decennium kenmerkt. Het wordt beschouwd als een klassieker van arenarock, glam metal en hardrock uit de jaren 80. Dit nummer was een van de nummers waardoor Tipper Gore mede-oprichter was van deMuziekcentrum voor ouders. Deze groep drong aan op het labelen van albums als ze expliciete teksten bevatten. Als je een leuke playlist uit de jaren 80 wilt maken, laat dit nummer dan niet staan. Je kunt nooit fout gaan met rock uit de jaren 80.

Volgende:De beste rocknummers uit de jaren 80 van het decennium (onze lijst met favorieten)

8. "Ridin' the Storm Out" - REO Speedwagon

De storm uitrijden

"Ridin' the Storm Out" werd uitgebracht op het gelijknamige album in 1973. Het is het laatste nummer dat Kevin Cronin opnam met de band voordat hij werd vervangen door Mike Murphy. Het nummer gaat over de tijd dat de band vastzat in een bar tijdens een sneeuwstorm in Boulder, Colorado. Deze klassieker uit het arena-rocktijdperk is een perfect nummer voor wanneer het leven moeilijk wordt. De teksten herinneren je eraan dat hoe erg de regen en wind ook zijn, ze zullen voorbijgaan. Het leven wordt beter zolang je de storm kunt trotseren.

Volgende:De beste liedjes over het leven en alles wat daarbij komt kijken

9. “Door de bliksem getroffen” – AC/DC

AC/DC - Door de bliksem getroffen (officiële video)

"Thunderstruck" is weer zo'n krachtig nummer van het legendarische AC/DC. Het is de eerste single van het album uit 1990De Scheermesrand.Dit is een van de grootste hits van de band. Het is een van de slechts drie nummers gemaakt na deTerug in het zwartalbum dat nog steeds deel uitmaakt van de vaste setlist van de band voor hun liveshows. Als je een nummer wilt dat je zelfvertrouwen een boost geeft, bewaar dit dan op je afspeellijst. Iedereen die van hardrock houdt, zal de stuwende teksten en het krachtige gevoel achter de teksten waarderen.

Volgende:De topnummers om jezelf op te pompen voor sport

10. "Na de storm" - Mumford & Sons

Mumford & Sons - Na de storm

Mumford & Sons is een Britse folkrockband die bekend staat om hun krachtige stemmen ondersteund door een strijkersbegeleiding. Dit specifieke deuntje is emotioneel met de stem van Marcus Mumford als ster. Met zijn emotionele stem bezingt hij de nasleep van een storm. Het nummer is geweldig over liefde en verlangen. Er zijn veel interpretaties van dit nummer, maar je moet luisteren en voor jezelf beslissen. Dit is een geweldig nummer om achterover te leunen en in je op te nemen zonder enige afleiding.

Volgende:De beste liedjes over de natuur aller tijden (onze lijst met favorieten)

11. "Heb je ooit de regen gezien" - Creedence Clearwater Revival

Creedence Clearwater Revival - Heb je ooit de regen gezien (officieel)

"Have You Ever Seen the Rain" werd uitgebracht op het album van de band uit 1970Slinger.Velen geloven dat het lied iseen metafoor voor de oorlog in Vietnam. De "regen" zou de grote bombardementen moeten symboliseren die veel protesten hebben uitgelokt. Anderen zeggen dat het lied gaat over hoe de protesten die de late jaren zestig kenmerkten in de jaren zeventig stopten. Volgens John Fogerty die het nummer schreef, gaat het in plaats daarvan over het aanstaande vertrek van zijn broer Tom uit de band en de oplopende spanningen die de band na hun volgende album uit elkaar zouden halen.

Volgende: The beste nummers met een diepe betekenis aller tijden (onze lijst)

12. "Orkaan" - Bob Dylan

Bob Dylan - Hurricane (officiële audio)

"Hurricane" is in wezen een protestlied. Dit nummer vertelt het verhaal van Rubin "Hurricane" Carter. Hij was een bokser die klaar was om kampioen te worden, maar een valse aanklacht wegens moord stuurde hem naar de gevangenis. Het lied is een krachtig protest tegen raciale ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Helaas is dit nummer nog steeds actueel.

Volgende:De beste liedjes over vrede aller tijden (onze lijst met favorieten)

13. "Elektrische storm" - U2

U2 - Elektrische storm (Directors Cut)

"Electrical Storm" is een van de twee nieuwe nummers die zijn opgenomen voor U2's tweede grootste hitsalbum. Het nummer gaat over een stel dat met elkaar in conflict is. De stijgende spanning is als de titulaire elektrische storm. Dit is weer een nummer dat geweldig is voor iedereen die worstelt in een stormachtige relatie.

14. "Stormfront" - Billy Joel

Billy Joel - Stormfront (audio)

"Storm Front" debuteerde op het album met dezelfde titel in 1989. De tekst beschrijft een zeeman die veilig in de haven ligt en ondanks de stormwaarschuwingen naar open zee verlangt. Het is zowel een metafoor voor moeilijke relaties als enorme veranderingen in iemands leven. Op het moment van schrijven had Billy Joel te maken met een brekend huwelijk en enorme veranderingen in zijn band en carrière. De humeurige teksten zijn zeer herkenbaar voor iedereen die met een storm aan de horizon van zijn leven wordt geconfronteerd.

15. "Wild is de wind" - Nina Simone

Nina Simone - Wild is de wind (origineel)

"Wild is the Wind" werd in 1957 geschreven door Dimitri Tiomkin en Ned Washington voor de gelijknamige film. Het is al vele malen gedekt. De bekendste cover is van Dabid Bowie als eerbetoon aan Nina Simone. Het originele nummer is een popnummer, maar Simone veranderde het nummer in een nummer van hopeloze liefde. Met spaarzame instrumentatie en het uitrekken van de vocale delen krijgt het nummer een heel nieuw gevoel. We raden aan om naar de versie van Simone te luisteren als je alleen de versie van Bowie hebt gehoord.

Volgende:De beste covers aller tijden (onze lijst met favorieten ooit gemaakt)

16. "Hier komt de regen weer" - Eurythmics

Here Comes the Rain Again (2018 geremasterd)

"Here Comes the Rain Again" is een klassieker van het new wave-genre, uitgebracht in 1984. Het nummer is een humeurig nummer dat het gevoel geeft van een donkere en sombere dag vlak voordat de storm losbarst. Het is een droevig nummer dat spreekt over een neerwaartse spiraal naar depressie, maar zelfs in de donkerste tijden nog steeds wat schoonheid vindt. Dit nummer is geweldig om naar te luisteren als je te maken hebt met een moeilijke tijd in het leven.

Volgende:De beste liedjes over angst en angstgevoelens ooit gemaakt

17. "Stormachtig weer" - De Pixies

Stormachtig weer

"Stormy Weather" van de Pixies is tekstueel eenvoudig. De meeste teksten worden herhaald. De sfeer van het nummer wordt volledig bepaald door de instrumenten en de vocale uitvoering. Een hese stem en donkere instrumenten geven het gevoel van een storm die binnen waait. Als je geweldige sfeermuziek wilt, is deze klassieker van het albumBossanovais een goede keuze.

18. "Vloed" - Potten van klei

Kruiken Klei - Overstroming

Dit is een van de eerste mainstream crossover-hits van een christelijke band. Het werd uitgebracht in 1995 op het titelloze debuutalbumPotten van klei.het was ongebruikelijk voor die tijd, aangezien het zowel op christelijke muziekstations als op alternatieve rockstations werd gespeeld. Terwijl er niet voor niets andere crossover-hits zijn geweest sinds dit nummer uitbrak. De teksten zijngebaseerd op het verhaal van de grote overstroming uit de Bijbel. Het is echter niet zo expliciet over religieus zijn als het genre doorgaans is. Geef het een kans en misschien vind je het leuker dan je verwacht.

19. "Het was een donkere en stormachtige nacht" - Five Iron Frenzy

Five Iron Frenzy - Het was een donkere en stormachtige nacht [Single]

Five Iron Frenzy is een skapunkband uit de jaren 90. Dit specifieke nummer gaat over de titulaire donkere en stormachtige nacht. De humeurige teksten beschrijven een stormachtige nacht en slapen er doorheen om wakker te worden in het licht van de dageraad die door de wolken breekt. De zware storm weerspiegelt zware emoties, waardoor het een goede luisteraar is voor die sombere nachten wanneer je emoties het weer buiten weerspiegelen.

Volgende:De topnummers over wolken aller tijden

20. "Beschutting tegen de storm" - Bob Dylan

Bob Dylan - Beschutting tegen de storm (officiële audio)

Deze folkklassieker gaat helemaal over het zoeken naar beschutting tegen een stormachtige relatie. Het werd voor het eerst uitgebracht in 1975 op het albumBloed op de sporen.De teksten gaan over verloren liefde nadat ze beschutting tegen de storm hebben gekregen. De sfeer van de muziek weerspiegelt de onstuimige relatie die centraal staat. Als je ook te maken hebt met een moeilijke relatie, kan dit lied een troost zijn als je wat begrip nodig hebt.

21. "I of the Storm" - Van monsters en mannen

Of Monsters and Men - I Of The Storm (officiële songtekstvideo)

Of Monsters and Men is bij veel mensen niet al te bekend, maar ze hebben een unieke stijl die veel fans aantrekt. Dit specifieke nummer gebruikt een storm als metafoor zoals vele andere op deze lijst. De piano en drums drijven een humeurig nummer aan dat helemaal draait om het verlangen naar acceptatie en gevangen zitten in het centrum van je eigen emotionele storm.

Volgende:De beste liedjes over monsters ooit gemaakt

22. "Stormachtig weer" - Etta James

Etta James - Stormachtig weer

Dit is weer een oud klassiek nummer dat door veel artiesten is gecoverd. Het nummer is geschreven in 1934 en is opgenomen door artiesten als Sinatra. We houden van deze opname van Etta James en haar geweldige stem. Met de meeste artiesten kun je echter niet fout gaan. Het nummer zelf is net zo goed.

23. "Stormen in Afrika" I en II - Enya

Stormen in Afrika II - Enya

Als je de jaren 90 en begin 2000 hebt meegemaakt, herinner je je waarschijnlijk de unieke stem van Enya. Dit bericht is technisch gezien twee nummers in twee verschillende talen over hetzelfde onderwerp. Zoals de titel al zegt, zijn het suggestieve liedjes over stormen die over vlakten in Afrika razen. Deel I is in het Iers, terwijl deel II in het Engels is.

Er zijn zoveel genres met liedjes over stormen, en we zijn er zeker van dat er in de loop der jaren nog veel meer geweldige stormachtige liedjes zullen komen.

Lees volgende:

Download de beste liedjes over wind aller tijden

Beste liedjes over donder en bliksem aller tijden

Beste liedjes over de zon aller tijden (onze lijst met favorieten)

De beste liedjes over de zonsondergang ooit gemaakt (onze lijst)

Liam Flynn(Hoofdredacteur en schrijver)

Als hoofdredacteur en schrijver bij Music Grotto helpt Liam bij het schrijven en bewerken van inhoud die is geproduceerd door professionele muziek-/mediajournalisten en andere bijdragende schrijvers. Hij werkt nauw samen met journalisten en ander personeel om muziekinhoud voor de Music Grotto-website op te maken en te publiceren. Liam is ook het stichtende lid van Music Grotto en is gepassioneerd in het verspreiden van redactionele inhoud onder zijn lezers.

Liams levenslange liefde voor muziek maakt zijn rol bij Music Grotto zo lonend. Hij houdt van het onderzoeken, schrijven en bewerken van muziekcontent voor Music Grotto.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 17/10/2023

Views: 6405

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.