Can-Am Maverick X3 Max DS Turbo - Legaal plezier op vier wielen - Improb (2023)

De e-mailuitnodiging: “Wil je een proefrit maken met een Can-Am Maverick X3 met turbocompressor in de bergen van Utah? We zullen je betalen en je onderbrengen in een lodge. Oh, en neem een ​​vriend mee.” Welke roodbloedige reu zegt nee? Ik nodigde een vrouwelijke bevriende redacteur uit; ze was meer opgewonden dan ik.

Het plan was om een ​​Can-Am Maverick X2020 X3 Max Turbo uit 3 te gebruiken om de Bear River Range in Cache National Forest en de omliggende gebieden te verkennen, met de Beaver Creek Lodge in Garden City, Utah, als basiskamp. Mijn redactionele doelstellingen waren om het voertuig te beoordelen en mijn persoonlijke doel was om zoveel mogelijk plezier te hebben tijdens mijn eerste UTV-ervaring. Ik ben een doorgewinterde tester van off-road enavontuurlijke motorfietsen, dus ik had verwachtingen gedempt; Ik zag niet in hoe autorijden een kaars zou zijn om te rijden. Maar toen ik onlangs in de vijftig was en nog steeds herstellende was van gruwelijke verwondingen die ik op twee wielen had opgelopen, was een deel van mij klaar voor het compromis; "met leeftijd komt een kooi."Can-Am Maverick X3 Max DS Turbo - Legaal plezier op vier wielen - Improb (1)

Can-Am Maverick X3 Max Turbo

De straatlegale 2020Can-Am Maverick X3 Max DS Turbozag er op het eerste gezicht indrukwekkend uit. Het eerste dat me opviel, was de hoeveelheid schijnbare veerweg die werd geboden door de stevige dubbele A-armen, lange draagarmen en Fox QS3 Podium-schokken. Deze combinatie leverde inderdaad 20 inch veerweg voor en achter en beloofde voldoende wielcontrole om het meeste uit de 900 cc, driecilinder, turbocharged Rotax Advanced Combustion Efficiency-motor met een vermogen van 172 pk te halen. De agressief ogende 64-inch brede stand, met 13 inch bodemvrijheid, impliceerde verder dat een bekwame bestuurder de machine door onheilspellende obstakels kon loodsen - en dat met hoge snelheid. En dit is slechts het basismodel met vier zitplaatsen binnen de Maverick X3-serie van Can-Am.

De meeste van mijnvan de weg afMotorsportervaring is op crossmotoren, een eenzame aangelegenheid die je met anderen kunt doen. Je rijdt misschien in een groep, maar je zit in je eenzame ervaringsbubbel. Dit naast elkaar maakte het mogelijk om de ervaring te delen op een manier die niet bestaatmotorfietsen, zelfs twee-up. En de vier stoelen van de Maverick konden een gezin herbergen, iets waar ik nooit eerder aan had gedacht bij het plannen van mijn offroad-avonturen.

Niet in kaart gebrachte samenleving

Onze UTV-ervaring in Utah was een aanbod van Uncharted Society, een gidsdienst ontworpen door BRP (moederbedrijf van Can-Am) die op powersport gerichte avonturen organiseert, variërend van een halve dag tot een week. De locaties omvatten woestijnen, bergketens, meren, met bijpassende accommodaties, ongeacht het seizoen. Uncharted Society besteedt uiterste zorg aan het uitrusten van deze reizen, zodat klanten elk avontuur in een veilige en zorgeloze omgeving kunnen aangaan, ongeacht hoe ervaren of onervaren ze zijn in powersports.

Ons gekozen avontuur bestond uit twee volle dagen van het verkennen van paden van 7.200 tot 9.600 voet hoogte rond Logan Canyon en Bear Lake en omvatte een verblijf in deBever Creek Lodge. Zowel het voertuig als de accommodaties zijn boven verwachting afgeleverd.Can-Am Maverick X3 Max DS Turbo - Legaal plezier op vier wielen - Improb (2)

De Trails en Can-Am Maverick X3-prestaties

Het vriendelijke personeel van de Beaver Creek Lodge zorgde voor wandelkaarten, een telefoon met kaartsoftware en een grondige uitleg van de cruciale bochten, oriëntatiepunten en potentieel gevaarlijke obstakels. Ze gaven ons ook een satellietboodschapper voor noodgevallen. We hebben een volledige instructie ontvangen over het bedienen van de Maverick en waarschuwingen voor mogelijk gevaarlijke rijtechnieken. Er was een gids beschikbaar, maar we kozen voor de zelfgeleide optie om het meeste avontuur en flexibiliteit te vergaren.

De paden die waren gekozen voor het Uncharted Society-avontuur "Explore the Mountains and Valleys of Bear Lake, UT" waren enkele van de beste die ik heb gezien, en ik heb er veel gezien. Meestal tweesporig, met enkele beklimmingen en afdalingen die net breed genoeg zijn voor de Can-Am. Snelle en stoffige hardpack met brede bochten om snelheid te dragen, met rotsen bezaaide secties om goede lijn- en gascontrole te forceren, steile hellingen die een lage versnelling vereisen, en water oversteken en plassen gewoon voor de lol. Het enige wat ontbrak was zand.

De meest opvallende eigenschap van de Maverick X3 Max DS Turbo was de ongelooflijke acceleratie in het middelste tot hogere toerentalbereik. De aantrekkingskracht van een laag toerental was voorspelbaar en handelbaar, maar de Can-Am wilde opladen zodra het toerental steeg. Ik heb een goed gevoel voor koppel versus vermogen op een crossmotor; de Maverick X3 Max DS Turbo claimt 172 pk, en mijn geest worstelde om het gevoel van kracht dat bij hogere toerentallen voelde te begrijpen. Mijn bank-van-de-broek dyno registreerde veel meer.Can-Am Maverick X3 Max DS Turbo - Legaal plezier op vier wielen - Improb (3)

De ophanging had veel voorbelasting ingebeld. Deze instelling, gecombineerd met de banden (de leverancier verwisselde de originele Maxxis UTV-banden met BFG All-Terrains), beperkte de tractie op de eerste dag ernstig, vermoedelijk om de kans te verkleinen dat onervaren chauffeurs het voertuig laten rollen. Het personeel verlaagde de bandenspanning voor ons op de tweede dag, en hoewel we op hetzelfde profiel zaten, kreeg ik een veel beter idee van wat de ophanging en het chassis konden doen. Zoals de outfitter de clickers en veervoorspanning instelde, was de Maverick in staat om hardgepakte paden te bombarderen die waren ingebed met rotsen en rollers. Toch kon ik nog steeds de dingen voelen die nodig zijn om het vermogen en het remmen te moduleren om de tractie te behouden. De hoge voorbelasting schaadde de prestaties op rotsachtige beklimmingen en afdalingen, maar over het algemeen waren de instellingen geschikt voor de verwachte clientèle in een volledig beladen voertuig.

Een opmerkelijk stuk bevatte een supersteile klim, net breed genoeg voor de Maverick, die uit niets anders bestond dan grote rotsblokken. Ik schakelde naar laag (wat erg laag is) aan de onderkant en was oprecht bezorgd, niet alleen door wat ik zag, maar ook door de waarschuwingen van de stafleden van de Lodge. Zelfs met de BFG-banden kroop de Can-Am met zelfvertrouwen omhoog; de CVT-transmissie gemoduleerde output ongelooflijk goed zonder de problemen met de opwarming van de aandrijfriem die ik heb gehad met andere UTV's. Ja, de rit was zwaar door de hoge voorbelasting, maar de klim lag ruim binnen het vermogen van de Maverick. Ongetwijfeld zou een dag sleutelen aan clickers en preload de Can-Am's weergave van handling en evenwicht aanzienlijk verbeteren.

Mijn redactiegenoot, die nog nooit aan een motorsport had deelgenomen, nam af en toe het roer over. Hoewel de snelheid, acceleratie en vertraging misschien lager waren, paste ze zich snel aan en bestuurde ze binnen een paar kilometer de Maverick X3 Max DS Turbo op een niveau waarop ik zat te gillen vanaf de passagiersstoel.

Een opmerkelijk ding, de stoelen waren te ontspannen voor mijn favoriete rijpositie.Can-Am Maverick X3 Max DS Turbo - Legaal plezier op vier wielen - Improb (4)

Can-Am Maverick X3 Max Turbo recensie

Ik heb de adviesprijs voor de Can-Am Maverick X3-lijn pas opgezocht toen ik thuiskwam. Met een startadviesprijs van $ 18.999 voor de tweezitter en $ 20.999 voor de vierzitter is het een uitstekende deal voor een krachtige UTV. Er zijn niet-turboversies die meer kosten, en men kan gemakkelijk een extra $ 10K + uitgeven. Natuurlijk, die voertuigen hebben misschien meer vermogen, lastigere vering en andere aardigheden, maar ik heb nooit naar meer verlangd tijdens mijn twee dagen in de Maverick. Voor degenen die meer eisen, kan de Can-Am Maverick X3-reeks meer bieden - voor een prijs.

En mijn hierboven genoemde houding over het afzwakken van de opwinding in ruil voor een kooi? Niet nodig. Ik had net zoveel plezier in de Maverick als op een crossmotor, omdat ik de ervaring met een vriend deelde. En dat alleen al zorgde ervoor dat de UTV-ervaring even groot was als elke andere motorsportactiviteit die ik doe. Ik kan niet wachten om mijn dochter mee te nemen!

Een speciale dank aan de Beaver Creek Lodge; de gastvrijheid was onberispelijk, en omdat ik nog nooit te paard heb gereden, waardeerde ik de bonusrit!

Aankoop

Can-Am Maverick X3 Max DS Turbo - Legaal plezier op vier wielen - Improb (5)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 15/12/2023

Views: 6387

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.