Foggieraw heeft de aandacht van internet. The Artist Talks om te krijgen dat "You Don't Know My Name", Alicia Keys Sample Cleared, en meer (2023)

Foggieraw heeft de aandacht van internet. The Artist Talks om te krijgen dat

Zondigen

In de loop van zijn tien jaar durende carrière heeft de Maryland-rapper Foggieraw een aantal artistieke en creatieve overgangen ondergaan, waaronder een naamswijziging, experimenteren met genre en stijl, en, meest recentelijk, een berekende wending in de manier waarop hij zijn muziek op de markt brengt.

Foggieraw, voorheen bekend als Jayo, kwam onlangs tot zijn recht als rapper met een charismatische persoonlijkheid, een geanimeerde flow en een algehele unieke stijl. Tekstueel bedreven, is Foggie's rapstijl levendig en poëtisch. Hij navigeert zijn woordspelingen met de precisie van een meestervakman, waarbij hij bars en punchlines gebruikt die boeiend beschrijvend, nietsvermoedend geestig zijn en een aura van moeiteloze charme uitstralen. Hij begon voor het eerst met het uitbrengen van muziek in 2013; hij stelde zichzelf vervolgens formeel voor in 2016 met de release van zijn debuut-EPDe Foggie Pond. De vijf nummers tellende EP bevatte het allereerste nummer van de 30-jarige dat veel aandacht kreeg in zijn thuisstad: een minimale, woordspeling-zware rap-cut van twee minuten getiteld "30 and 10" die hem in het gesprek bracht als een van de nieuwe artiesten van Maryland om naar te kijken.

Maar de afgelopen maanden heeft de inwoner van Ghana, Maryland, de aandacht getrokken voor twee verschillende dingen: de kwaliteit van zijn beelden en zijn unieke benadering van het uitbrengen van muziek doordat hij bijna uitsluitend liedjes in videovorm uitbrengt op sociale mediaplatforms. Onlangs bracht hij een release van twee pakketten uit, genaamdHet mistige pond 3, met daarin 'Psalm 62', de videoclip van 68 seconden met vloeiende coupletten over het instrumentale nummer van de tijdloze r&b-klassieker 'You Don't Know My Name' van Alicia Keys, en 'Ms. Johnson', een remake van Musiq Soulchild's 'Teachme', een ander klassiek R&B-nummer. Alicia heeft de sample op "Psalm 62" gewist voor Foggie, een gebeurtenis die niet vaak voorkomt voor het R&B- en soulpictogram. Ze hebben ookin de studio geweestsamen een duidelijk medeteken voor de legendarische Amerikaanse zanger.

"Ik lag op de grond toen ik erachter kwam dat ze het monster voor me ging opruimen", vertelt hij aan Complex. 'Ik weet dat ze dat monster zelden eerder had goedgekeurd, dus ik stond tegenover de wereld, maar weet je. Ik was gewoon zo blij.”

'Ik lag op de grond toen ik hoorde dat ze het monster voor me ging klaren.'

Foggieraw, geboren Jesse Owusu, begrijpt de noodzaak om een ​​stap verder te gaan om ervoor te zorgen dat zijn muziek de ogen en oren krijgt die het verdient, met zo min mogelijk vertraging. En het is gelukt. Foggie heeft een publiek van meer dan 300.000 volgers op Instagram en meer dan 500.000 volgers op TikTok. De aantrekkelijkheid? Pijnlijk korte liedjes allemaal onder de 90 seconden, die Foggie 'gedichten' noemt. Deze nummers zijn speciaal op maat gemaakt voor en geüpload naar apps voor het delen van video's, en tot nu toe was de enige manier om ze te ervaren op Foggie's sociale media. Sinds hij in 2021 begon met het plaatsen van deze nummers (met als eersteeen naamloze clip van 44 secondenvan Foggie die een couplet uitvoert), hebben ze weergaven verzameld variërend van honderdduizenden tot miljoenen op TikTok, delaagstemet 67.000 views, en dehoogstemomenteel 9 miljoen keer bekeken.

Sociale media zijn een essentieel onderdeel van muziekmarketing geworden; 67% van de TikTok-gebruikers zoekt waarschijnlijk naar nummers op streamingdiensten nadat ze ze in de app hebben gehoord, en 2,35 miljard mensen hebben elke maand interactie met Instagram-reels. Artiesten en platenlabels gebruiken sociale-mediaplatforms als een cruciale pijler van hun marketinguitrol. De redenering van Foggieraw om sociale media te gebruiken als het belangrijkste hulpmiddel om zijn muziek te delen, gaat echter verder dan dat. Het gaat om artistieke vrijheid en snelheid. "Ik werd moe van het proces van het uitbrengen van muziek," merkte hij op. “Je moet de muziek maken, en dat duurt hoe lang het ook duurt. Dan moet je het gaan opnemen, mixen, albumhoezen maken, dat alles. Dan moet je een video opnemen, wat nog een tot twee weken duurt. Dan moet je het een maand lang naar DSP's sturen zodat ze kunnen kijken, dus ik wil gewoon het nummer maandag doen, de video dinsdag opnemen en het woensdag uitbrengen. Het kan me niet eens schelen of ik er geld voor krijg - ik wil het gewoon doen. En daar ben ik mee begonnen.”

Op 16 juni 2023 maakte Foggie zijn meest bekeken video, "Psalm 62", beschikbaar op streamingplatforms, negen maanden na de eerste release op Instagram en TikTok. Het werd in minder dan een jaar in totaal 9 miljoen keer bekeken op TikTok, en nu is het en "Ms. Johnson', een ander goed ontvangen gedicht van hem, kan overal worden gestreamd waar muziek te vinden is. De beslissing om "Psalm 62" beschikbaar te maken in een meer traditioneel formaat kan worden toegeschreven aan de buzz die door de video wordt gegenereerd, evenals aan de onophoudelijke verzoeken van zijn fans. Om dat mogelijk te maken deed de rapper er alles aan om de Alicia-sample vrij te krijgen, maar toen al het andere faalde, lukte het hem nietgaf de taak aan zijn fans, hen te vragen haar beleefd te vragen zijn nederige verzoek in te willigen. De toegewijde fans van Foggie trokken met succes de aandacht van Alicia, wat uiteindelijk naar haar leiddereageren op de tweet van Foggieen nodigt hem uithaar persoonlijk ontmoeten. De dag nadat ze elkaar ontmoetten,Het mistige pond 3werd uitgebracht.

Sociale media zijn echter niet de enige reden voor de groeiende populariteit van Foggie. Een ander belangrijk onderdeel van de uitrol van de PG County-rapper zijn de beelden. Hij regisseert zijn eigen video's en is bijzonder in de manier waarop hij verhalen vertelt. "Ik ben altijd al gek geweest op visuals", legt de rapper uit. “Ik ben super in oude films. Zelfs al mijn vrienden zullen je vertellen dat als ik een film leuk vind, ik de film keer op keer zal bekijken, of het nu 30, 40 of 50 keer is. Ik hou gewoon van visuals en dat soort verhalen.” Die passie houdt waarschijnlijk verband met het feit dat hij een fervent filmliefhebber is die afstudeerde met een minor theaterkunsten aan de Bowie State University. "Ik zie het gewoon als de moeite die ik in de visuals heb gestoken en probeer mijn visie te kanaliseren door het acteren, of het uitwerken van verschillende inspiraties die ik heb door de visuals - ik heb het gevoel dat dat het echt naar huis drijft of de naald beweegt", vervolgt hij. . De eindresultaten zijn creatieve, suggestieve pogingen om de boodschappen te illustreren die in zijn teksten worden gecommuniceerd, waaronder alles vanmislukte relatiesnaarreligie.

Bijgestaan ​​door Nehemiah Wilson op het gebied van videografie en Logan Weaver op het gebied van styling, leggen Foggie's muziekvideo's de visie vast die in zijn hoofd leeft voor elk nummer. In de video voor 'SS Tricky', die zich afspeelt als een korte film uit het tijdperk van de zwart-witcinema, volgt Foggie terloops een liefdesbelang door een verouderde set, in beeld gehouden door opzettelijk compacte camerahoeken die je laten anticiperen op wat gebeurt vervolgens bij elke overgang. Voor hem is de manier waarop hij zijn kunst presenteert net zo belangrijk als de kunst zelf, en hij weet dat het een sleutelfactor is in hoe zijn kunst wordt ontvangen. "Ik zie het gewoon als de moeite die ik in de beelden heb gestoken en probeer mijn visie te kanaliseren door het acteren, of het uitwerken van verschillende inspiraties die ik heb door de beelden - ik heb het gevoel dat dat is wat het echt naar huis drijft of de naald beweegt", zegt hij. .

De hypothese van Foggie wordt bewezen door significante co-signs van zijn mede-creatievelingen in de branche, aangezien Alicia Keys niet de enige is die gefascineerd is door zijn werk. Kunstenaars houden vanArie Lennox,IDK, SZA, Anderson .Paak, Benny Blanco, Tierra Whack en meer hebben allemaal aandacht besteed aan Foggie en prezen de innovatieve methode van zijn teksten en zijn inhoud. "Het is altijd een eer om gewaardeerd te worden door je collega's, en ook door legendes", merkte hij op. Maar met Foggie's benadering van zijn muziek komt de vraag of zijn manier van bezorgen een beperking zou kunnen zijn in termen van hoe hij als artiest wordt gezien.

"Voor mij gaat het er niet eens om de waardering voor de kunst te krijgen; het gaat er gewoon om dat je het kunt maken, het naar buiten kunt brengen en dat het het leven van mensen kan beïnvloeden."

Op de vraag of hij zich zorgen maakt over de mogelijkheid om in een hokje te worden geplaatst als een 'socialmediakunstenaar', klinkt hij onverstoorbaar. “Dus eigenlijk weet ik voor mij dat het me niet kan schelen hoe mensen me categoriseren of waarnemen. De dingen die ik doe, de dingen die ik probeer te doen, overstijgen zelfs het genre”, legt hij uit. “Het is gewoon kunst, en je kunt kunst niets noemen - je kunt het niet in een hokje stoppen. Je ziet het gewoon, je hoort het en je waardeert het. Ik weet gewoon dat ik mezelf nooit zou categoriseren. Ik zou mezelf nooit een genre opleggen. Ik zou mezelf nooit een doos opleggen. Ik maak gewoon de kunst. En zolang ik dat kan doen zoals ik het in mijn hoofd voor ogen heb, ben ik aan het eind van de dag cool.”

Foggieraw spreekt met de air van een artiest die het ambacht van muziek maken als heilig beschouwt. In termen van visie denkt hij tientallen jaren later. Op de vraag waar hij om bekend wil staan, geeft hij een antwoord dat zo natuurlijk vloeit dat je gemakkelijk zou denken dat het geoefend is, maar een scherp oor kan zien dat het afkomstig is van ambitie en diepe introspectie. "Ik wil bekend staan ​​als iemand die puur was als het op kunst aankwam, die de kunst als geheel nooit bedroog", zegt hij. "Iedereen kent Vincent van Gogh. Zijn verhaal was meer [dat] hij zoveel jaren zoveel werk in zijn kunst stopte, en dat hij pas beroemd werd om zijn kunst nadat hij stierf. Ik vind het prima als dat voor mij gebeurt. 'Want voor mij gaat het niet eens om het krijgen van de bijval voor de kunst; het gaat er gewoon om dat je het kunt maken, het naar buiten kunt brengen en dat het het leven van mensen kan beïnvloeden. Daar wil ik om bekend staan."

FAQs

What song samples you don t know my name by alicia keys? ›

It was written by Keys, Kanye West and Harold Lilly, and produced by Keys and West. The song contains a sample from the 1975 song "Let Me Prove My Love to You", written by J. R. Bailey, Mel Kent and Ken Williams and performed by The Main Ingredient.

What is the easiest way to find a song name? ›

The Best Ways to Figure Out the Name of a Song
 • Shazam.
 • SoundHound.
 • MusixMatch.
 • Genius.
 • Google Assistant.
 • Siri & Alexa.
 • Typing Lyrics vs. Listening Programs.
 • What If I Want to Download the Song?

How can I find a song if I don't know the name? ›

3. Try one of these apps that can identify songs.
 • Shazam. With Shazam, users simply hold their phone up to the source of music while a song is playing. ...
 • SoundHound. Much like Google, SoundHound allows you to hum or sing a melody in case the song you're looking for isn't playing right now. ...
 • Siri or Alexa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 15/12/2023

Views: 6493

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.