Welke maat draad voor 200 ampère onder de grond? | Opgewaardeerd huis (2023)

Het kiezen van de juiste draad voor 200 amp-service is een kwestie van veiligheid. De draad die u gebruikt voor 200 amp-service is afhankelijk van het materiaal en u hebt # 4/0 draad nodig als deze van aluminium is. Of het nu gaat om koper, met koper bekleed of aluminium, laten we eens kijken welke maat draad u nodig heeft voor een service van 200 ampère.

Welke maat draad voor 200 ampère onder de grond? | Opgewaardeerd huis (1)

Als u een ondergrondse voorziening van 200 ampère hebt, vraagt ​​u zich misschien af ​​welke kabelmaat u in uw installatie moet gebruiken. We gaan die vraag voor je beantwoorden, maar houd er rekening mee dat je mogelijk een vergunning nodig hebt en dat een professional de installatie moet doen.

Voor een leiding van 3″ is een #4/0 AWG met aluminium/koper beklede draad of een #2/0 AWG koperdraad nodig voor een elektriciteitsvoorziening van 200 ampère. In de meeste staten is dit geen doe-het-zelf-project, aangezien het inhuren van een elektricien en het verkrijgen van bepaalde vergunningen vereist is om uw draad te laten installeren volgens uw lokale elektrische codes.

Elektriciteitswerk kan een ontmoedigende taak zijn als u niet alle vereisten, codes en vergunningsregels kent. U moet beginnen met uit te zoeken welke codes en vergunningen in uw regio nodig zijn.

Deze informatie wordt verstrekt als onze geïnformeerde mening en vormt geen echt advies van een erkende professional.

Draadmaat voor 200 Amp Service

In een leiding van 3 inch is voor een elektriciteitsvoorziening van 200 ampère #2/0 AWG koperdraad of #4/0 AWG aluminium of met koper beklede draad vereist.

Een elektrische service van 200 ampère is geen doe-het-zelf-project. Het vereist vaak het verkrijgen van een vergunning en het laten installeren door een bekwame elektricien volgens de plaatselijke elektriciteitsvoorschriften.

U kunt echter altijd bij uw lokale autoriteiten navragen wat precies vereist is voor uw regio. De onderstaande tabel toont de grootte, het spanningsverlies en de lengte van de bedrading:

Service / Feeder-beoordeling

(Ampère)

Met koper beklede aluminium/aluminiumdraad

(AWG of kcmil)

Koperdraad

(AWG of kcmil)

10042
11031
12521/0
15012/0
1751/03/0
2002/04/0
2253/0250
2504/0300
300250350
400400600

Video: welke maat draad voor uw elektrische paneel

Koperen geleiders gebruiken

We raden aan om koperen geleiders te gebruiken als dit binnen uw budget past. Koper is om vele redenen beter dan aluminium.Het is al 200 jaar het meest gebruikte type draad en houdt lang stand.

Als uw huis een grote laadcapaciteit heeft, zal het gebruik van koper ervoor zorgen dat alles wat uw huis draait, bestand is tegen de 200 ampère die u installeert.Als u zich zorgen maakt dat de koperdraad zwart wordt, hoeft u dat niet te doen. Het is normaal dat koperdraden door oxidatie verkleuren.

Redenen om koperen bedrading te gebruiken

Als het gaat om bedrading, heeft koper de voorkeur. Koperdraad heeft een aantal voordelen, waaronder:

 • Koper kan verder reiken.Door de sterke geleidende eigenschappen en hittebestendigheid van koper kan het over langere afstanden worden gebruikt.
 • Koperdraad is vanwege zijn geleidende eigenschappen hittebestendiger dan aluminiumdraad.Doordat koperdraad niet uitzet en inkrimpt zoals aluminium, blijven de draadverbindingen op kabelschoenen strak.
 • Koper is flexibeler.Omdat koper extreem geleidend is, zijn de draadstrengen dunner, waardoor de draad gemakkelijker kan buigen zonder te breken.
 • Koperdraad komt op de tweede plaats na zilver wat betreft elektrische geleidbaarheid.Koper heeft een beter elektrisch draagvermogen, heeft minder isolatie nodig en heeft een kleinere draaddikte. Voor dezelfde geleidbaarheid is koperen bedrading ongeveer half zo groot als aluminium bedrading.
 • Roestvrij.Koper is een corrosiebestendig metaal. Patina, een aanslag op koper als gevolg van oxidatie, heeft geen invloed op de geleidbaarheid.

Gebruik van aluminium of met koper bekleed aluminium

Aluminium zal werken als u een beperkt budget heeft. Het is goedkoper dan koper, maar geleidt ook minder elektriciteit en kan minder dan ideaal zijn als uw huis een groot laadvermogen heeft. Om deze reden, als u aluminium gebruikt,we raden met koper bekleed aluminium aan.

Het helpt het aluminium beter te geleiden en voorkomt dat het zo veel corrodeert. Je zult een beetje meer uitgeven, maar je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Aluminium zet uit en krimpt bij hitte, hierdoor kan de bedrading na verloop van tijd losraken en uiteindelijk brandgevaar opleveren.

Waarom aluminium of met koper beklede aluminiumdraad gebruiken?

Om verschillende redenen heeft aluminiumdraad de voorkeur voor kabelinvoer, waaronder:

 • Snellere installatie.Omdat aluminium licht en flexibel is, kan het sneller worden geïnstalleerd dan koper, wat tijd en geld bespaart.
 • Aluminium is lichtgewicht.Ondanks dat de draaddikte bijna twee keer zo groot is als koper, is aluminium licht van gewicht en relatief flexibel, waardoor het gemakkelijker is om mee te werken.
 • Aluminiumdraad heeft de voorkeur omdat het minder duur is.In vergelijking met koperdraad is aluminium bedrading minder duur om te vervaardigen. Met koper beklede aluminium bedrading wordt aanbevolen, maar is duurder dan aluminium bedrading.
 • Het is meer geschikt voor woonomgevingen.Aluminium servicebedrading is gemaakt van kleinere massieve aluminium strengen in plaats van een enkele massieve draad, waardoor deze geschikt is voor gebruik in woonomgevingen.

Hoeveel meter draad heb je?

U moet ook overwegen hoeveel voet draad u gaat gebruiken. Dit kan een doorslaggevende factor zijn bij het al dan niet gebruiken van koper- of aluminiumdraad.

Hoewel beide draden geschikt zijn voor gebruik met 200 ampère, kan koper op langere lengtes worden gebruikt.Dit komt omdat het beter geleidt en niet uitzet en samentrekt zoals aluminium.

Bij lange afstanden kan aluminium de stroom van elektriciteit verstoren. Er zijn voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen als u met aluminium werkt, zoals het gebruik van met koper bekleed aluminium en het gebruik van speciale koperen fittingen aan de uiteinden van de aluminiumdraad.

De afstand waarover de servicedraad loopt

Draad gemaakt van aluminium en koper is geschikt voor 200 ampère. De aluminium meter daarentegen zal hoger zijn vanwege zijn lagere geleidbaarheid en hittebestendigheid. Koperdraad kan over een grotere afstand worden gebruikt.

Een ding dat u moet overwegen, is hoe lang de servicedraad van de meter naar het elektrische paneel gaat wanneer u de draadmaat bepaalt. De grootste spanningsval is 3%. De spanningsval bepaalt vaak of koper- of aluminiumdraad kan worden gebruikt, evenals de vereiste meter.

Afstanden kunnen verschillen, afhankelijk van waar u zich bevindt:

Grootte servicedraad

Afstand (bij benadering) om 3% spanningsval te handhaven
Aluminium #4/0 draad

50 voet

Aluminium 300kcmil

100 voet
Koperdraad #2/0

50 voet

Koperdraad #3/0

100 voet
Koperdraad #4/0

150 voet

Hoe belasting de spanningsval beïnvloedt

Naarmate de belasting van een circuit toeneemt, neemt de spanningsval toe, en overbelasting van een circuit zal bijdragen aan een overmatige spanningsval.

Simpel gezegd,als je te veel belastingen op een circuit hebt en de standaard 80 procent veilige capaciteit overschrijdt, voeg je overbodige spanningsval toe.Om dit te voorkomen, houdt u de totale belasting van het circuit op 80 procent of minder van de totale capaciteit.

Dirigenten dimensioneren

Het wordt aanbevolen door de National Electrical Code (NEC) om te gebruikeneen maximale spanningsval van 3 procentvoor individuele huishoudelijke circuits of vertakte circuits. Dit nummer is ook een goede richtlijn voor het dimensioneren van de geleiders voor een ondergrondse loop.

Controleer de codes

Decodes kunnen per staat of locatie verschillen, dus zorg er altijd voor dat u uw lokale codes controleertvoordat u elektrische werkzaamheden uitvoert. De codes laten u weten welke AWG-draad u moet gebruiken, voor elk aantal versterkers.

Hoewel de draadmaten die we hebben geleverd goed genoeg moeten zijn om uw 200 amp-service te laten werken, kunnen er extra regels van toepassing zijn om ze op uw locatie te gebruiken.

Als u niet zeker weet hoe u de codes moet controleren of wat ze betekenen, zorg er dan voor dat u een professional de uiteindelijke beslissing laat nemen. Dit kan u tijd en geld besparen door fouten in een vroeg stadium te voorkomen.

Heeft u een vergunning nodig?

Mogelijk hebt u een vergunning nodig om een ​​200 amp-service te installeren. Het laatste wat je wilt doen isuw bedrijf stilleggen wegens het niet gebruiken van de juiste vergunningen.De meeste grote elektrische operaties, zoals een 200 amp-service, hebben een vergunning nodig.

U hebt een erkende professional nodig om uw vergunning in te trekken. We raden aan om altijd een professional in te schakelen wanneer u iets van deze omvang doet. Elektrisch werk kan gevaarlijk zijn, zelfs als u er een beetje vanaf weet. Een ondergrondse 200 amp-service heeft veel stroom, onderdelen en werk dat goed moet worden gedaan.

Kosten voor het installeren van 200 Amp elektrische service

De kosten voor het installeren van een 200 amp-service zijn afhankelijk van uw regio en lokale materiaalkosten. De kosten worden ook bepaald door de hoeveelheid werk die nodig is. Een elektrische service van 200 ampère omvat meestal de installatie van een servicekabel van 200 ampère, een leiding, een metervoet en een elektrisch paneel van 200 ampère.

Volgens verschillende elektriciens waarmee we offertes hebben aangevraagd, kost een complete elektrische installatie van 200 ampère tussen $ 1.600 en $ 6.400, met een gemiddelde kostprijs van ongeveer $ 3.800, en omvat het volgende:

 • Servicekabelkosten van 200 ampère:Gemiddeld tussen $ 1000 en $ 1500, met een mediaan van $ 1250.
 • De gemiddelde kosten van een servicepaneel van 200 ampère:Tussen $ 500 en $ 4000, met een typische kostprijs van $ 2000.
 • De gemiddelde kosten van een basis van 200 ampèremeter:Tussen $ 100 en $ 650, met een typische kostprijs van $ 450.

Tips voor het installeren van een 200 Amp Service Underground

Hier zijn een paar tips die helpen bepalen wat er nodig is voor het installeren van een 200 amp-service. Dit zijn best practices die u moet proberen te volgen.

 • Gebruik een erkende professional.Wees niet bezuinigd als het gaat om elektrische werkzaamheden van dit formaat, schakel altijd een vakman in. Het uitvoeren van elektrische werkzaamheden is ongelooflijk gevaarlijk en mag alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert.
 • U hebt een inspecteur nodig voor een servicebeurt van 200 ampère.Aangezien dit een grote operatie is, moet u een vergunning en een inspecteur hebben.
 • Neem nooit risico's met veiligheid.Voer geen van deze werkzaamheden uit als u geen gediplomeerde professional bent, deze gids is bedoeld om u alleen te leren wat erbij komt kijken.
 • Gebruik speciale armaturen met aluminium.Als u aluminiumdraad gebruikt, overweeg dan om speciale koperen armaturen te gebruiken die aan de uiteinden van het aluminium zijn vastgemaakt.

Zoals altijd vereist het werken met elektriciteit speciale voorzichtigheid. Het is van cruciaal belang dat u NOOIT enige vorm van elektrisch werk probeert zonder de nodige ervaring.

Volg de bovenstaande best practices en u bent goed op weg om uw 200 amp-service te krijgen, met de juiste bedrading.

Gerelateerde Vragen

Moet de ondergrondse kabel in een buis?

Alleen directe begraafkabel kan ondergronds worden gebruikt zonder leiding. In de meeste gevallen gebruikt u een leiding in uw ondergrondse elektriciteitsbedrijf. Zelfs met een directe begraafkabel, moet u een leiding gebruiken waar deze uit de grond en in de doos komt.

Tsjaad Kilpatrick

Ik ben een schrijver die gepassioneerd is over verbeteringen aan het huis, verbouwen en renoveren. Ik vind het leuk om nieuwe vaardigheden en technieken te leren en deze met anderen te delen.

Onlangs gepubliceerd

link naar Wat te doen als een huisverkoper niet wil onderhandelen

Wat te doen als een huisverkoper niet wil onderhandelen

Het proces van het kopen van een huis is vaak stressvol voor zowel de koper als de verkoper. Communicatiehiaten en verschillen in prioriteiten tussen een koper en verkoper kunnen het proces behoorlijk gecompliceerd maken....

Lees verder

link naar Hoe u huurverhoging kunt voorkomen

Hoe een huurverhoging te voorkomen

Huren heeft veel voordelen ten opzichte van het bezitten van een huis, maar het kan ook behoorlijk frustrerend zijn. U bent afhankelijk van uw huisbaas om uw appartement leefbaar en betaalbaar te houden, en dat is niet altijd...

Lees verder

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated: 23/10/2023

Views: 5733

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.